Omdat Achim (1979) altijd en overal ritmes hoorde en maakte was het drumstel een logische keuze. Hij begon er op twaalfjarig leeftijd op te spelen waarna er steeds meer instrumenten bij kwamen. Vooral tijdens zijn masterstudie (Eindexamen 2006) aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zich naast drums ook specialiseerde in tabla, sabar en djembe.
Na zijn eindexamen ontving hij een studiebeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het FAPK om drie maanden in New York te studeren. In deze periode kreeg hij les van drummers als Jeff´Tain´Watts, Jim Black, Joey Baron en Billy Martin. Hier werkte hij ook aan het verbinden van drums en tabla-ritmes met Dan Weiss en Samir Chatterjee.

Momenteel is Achim vaste drummer van verschillende bands in Nederland. Naast earswideopen speelt hij met zangeres Anne Chris, in de Floating Jazz Sessions, de Convocation Bigband, het Daan Herweg Trio, Twitching Eye Trio (percussie) en Multifoon. Met de laatste twee ensembles maakte hij de muziektheatervoorstellingen "Romeo en Julia in India" en “Trommelvuur” bij Oorkaan.

www.myspace.com/achimheine
www.myspace.com/floatingjazzsessions
www.twitchingeyetrio.com