BIO

[english bio HERE]

‘De enig mogelijke benadering.’ (Anton Goudsmit)

earswideopen is de naam van een trio bestaand uit
Jurriaan Berger (piano, melodica, elektronica, gevonden voorwerpen),
Felix Hildenbrand (akoestische en elektrische bas) en
Achim Heine (drums en allerlei slagwerk).
Al sinds Achim, Felix en Jurriaan voor het eerst samenspeelden zoeken ze naar een spannende combinatie van het vrije gevoel van free jazz met solide grooves en melodieën uit conventionelere vormen van jazz. En rock, funk, salsa, of klassieke muziek, als het zo uitkomt. 

Door hun honderden optredens als trio (en als onderdeel van grotere groepen) hebben Achim, Felix en Jurriaan deze manier kunnen vervolmaken. Wat earswideopen biedt, blijkt te werken in heel veel settings: van jazzpodium en festival via café tot feesten van allerlei soort. Muziek op het scherpst van de snede, die op dat specifiek moment en die specifieke plaats gebeurt, daar is het earswideopen om te doen.

Met hun naam als motto verwelkomt earswideopen samenwerkingen met allerlei mensen met een zelfde instelling: jazzers als Yuri Honing, Benjamin Herman, Eric Vloeimans, Oene van Geel, Paul van der Feen en Anton Goudsmit, maar ook rappers en dj’s, zangers uit verschillende genres en tal van anderen die hun gevoel voor avontuur deelden. Eric Vloeimans is te beluisteren als gastsolist op de eerste cd (2010), onder meer in enkele volledig vrije improvisaties. Deze cd gooide hoge ogen in o.a. de Volkskrant en Jazzism magazine (beide ****).

Hetzelfde gevoel voor avontuur kenmerkt de tweede CD: EwoTV (2019). Met de favoriete jaren80&90-tvtunes van earswideopen. Liefdevol uit elkaar gehaald, en onherstelbaar verbeterd. 
[vlnr Felix, Achim, Jurriaan]